Webinar bevallingstrauma

Biancavanderaalstfotografie-5359-min

Vorig jaar dook ik de wetenschappelijke literatuur in rondom bevallingstrauma en bevallingsgerelateerde PTSS. Ook stuitte ik daarbij op behandeling na een nare borstvoedingservaring. Het artikel telde uiteindelijk 25 pagina's en werd gepubliceerd op www.vraagdevroedvrouw.nl.

Binnen mijn praktijk heeft een aanzienlijk deel van mijn cliënten last van bevallingstrauma/PTSS. Met alle gevolgen van dien. Ik kreeg dan ook regelmatig vragen van collega's , verwijzers en cliënten over dit onderwerp.

Zo besloot ik om een webinar hierover te organiseren. Waar het gaat over:

Wat is een bevallingstrauma/PTSS? Welke behandelingen zijn er? Wat kan helpen om het risico hierop te beperken? Wat zegt de (Nederlandse) richtlijn over bevallingsgerelateerde PTSS? Hoe beïnvloedt het de hechting, borstvoeding, partnerrelatie? Wat kan iemand zelf doen? EN hoe zit het met een nare borstvoedingservaring? ... Etc.

Het webinar duurt een uur. Ik vraag een bijdrage van 10 euro en hoop het daarmee voor iedereen toegankelijk te houden.

Op 17 juli vond de eerste keer plaats en hier ontving ik enthousiaste reacties over. Met name dat het zeer informatief en goed onderbouwd was.  Op 4 september (as) is de volgende en voorlopig laatste keer. Wel probeer ik het op te nemen zodat het eventueel terug te kijken is.

Wil je deelnemen? Stuur mij een berichtje in het contactvenster of mail me op info@psychologiepraktijknieuwleven.nl

4 september 20.00-21.15 uur digitaal.

Laat een reactie achter